Bilens ekonomi

Att köpa en bränslesnål bil är ju väldigt bra för miljön men också för plånboken. Hur kommer det sig att bilen drar lite bränsle, ja, det beror dels på hur du kör men också på hur pass tung bilen är och motorns storlek. Att lära sig att köra ekonomiskt kan du spara bränsle på.

Samtidigt så kostar en mindre bil mindre att köpa. Den har betydligt lägre skatt och försäkringen brukar ofta vara billigare. Själva kostnaden för bilen kan variera på vilken storlek och hur pass gammal bilen är. En ny bil drabbas snabbare av värdeminskning än en äldre, men däremot så kan kostnader för driften vara högre på en äldre bil. Att serva bilen regelbundet gör förhoppningsvis något för värdeminskningen, och den blir ju framförallt mer säker på vägarna.

Om du kör en bil som har några år på nacken kanske det inte blir så lönsamt att lämna in din bil på verkstad om det är enklare grejer som ska fixas som till exempel byta motorolja i din bil. Du kanske är så händig att du kan byta kamrem på din bil, som annars kan dra i väg i kostnader på verkstaden.

Du kan spara en del pengar på att meka själv med din bil, och om du inte riktigt kan så kanske du har någon bekant som är duktig på bilar och som du kan byta tjänster med. När du besöker en webbbutik för att köpa reserbildelar eller motorolja, passa då på att köpa en reparationshandbok för din bil, det är ett väldigt bra hjälpmedel som gör att det kan gå lättare när du håller på att skruva och du inte riktigt förstår hur du ska göra för att få loss den delen eller hur det sitter ihop!