Bok Recension: “The Language of Houses”

Le Corbusier kan ha bestämt att huset ska vara “en maskin för att leva”, men Alison Lurie vet att arkitekturen bär en mycket större moralisk laddning än sådan minimalistisk effektivitet innebär. I “The Language av hus,” hon tar oss med på en whistle-stop rundtur i sociala och psykologiska betydelsen av privata och offentliga strukturer: skolor, kyrkor, regeringsbyggnader, museer, fängelser, sjukhus, hotell, restauranger och naturligtvis hem. Hon gör ett kraftfullt argument att hur vi väljer att beställa det utrymme vi lever och arbetar i avslöjar mycket mer om oss, vår plats i världen och våra bekymmer än vi vet.

Språket i huset, en klarsynt, provocerande och underhållande titt på hur arkitekturen av byggnader och utrymmen inom dem båda reflekterar och påverkar de människor som bebor dem. Skolor, kyrkor, regeringsbyggnader, museer, fängelser, sjukhus, restauranger och naturligtvis, hus och lägenheter, alla av dem talar till mänsklig erfarenhet i vitala och varierande sätt.

The Language of Houses

Språket i Housesdiskuterar historiska och regionala stilar och användning av material som sten och trä och betong, samt överväger roller trappor och speglar, fönster ( www.fonster24.com ) och dörrar, små rum och katedralliknande vidder, illustrerar sina slutsatser med belysning litterära referenser och kommentarer av experter på området.Åtföljd av lättsam originalteckningar, är språket i hus en väsentlig och mycket underhållande nya bidrag till litteraturen om modern arkitektur.