De dödas ombud – M.R Hall

Advokaten Jenny Cooper får till slut nog, hon kollapsar. Hon fixar inte sitt jobb, hennes äktenskap är i spillror och hon får ständigt panikattacker. Skilsmässan är ett faktum, och hon står utan ett hem och familj. Hennes exman lyckas få ensam vårdnad om deras barn. Hon är helt ensam.

För att kunna återhämta sig och bygga upp sitt liv träffar hon sin läkare/psykolog 2 gånger i veckan. Sakta men säkert lyckas hon komma tillbaka, hon hittar ett pittoreskt hus ute på landet och lyckas få ett nytt jobb med lite annorlunda uppgifter.

De dödas ombud - M.R Hall

Hennes nya jobb innebär att hon ska dödförklara en människa juridiskt och får bestämma om en vidare utredning måste ske gällande hur dödsfallet gick till. Men hennes företrädare lämnade allt i ett stort kaos, när hon börjar gräva bland fallen på sitt nya skrivbord så inser hon att det finns två outredda och mystiska fall. Både gällande två unga tonåringar…

Själva historien i denna bok är riktigt bra och det finns även flera småhistorier i den gällande relationen till exmaken, hans nya flickvän, sonen, huset och den charmiga hippien som hjälper henne med huset. Men ibland känns boken ändå rätt platt, för man skulle kunna utveckla alla historier så pass mycket mer och få en bättre och mer spännande bok som verkligen fastnar i ens sinne. Istället så kommer denna bok vara något som man läser och tycker om, men ändå glöms bort i bokhyllan. Det tycker jag känns väldigt trist för boken kunde ha varit så pass mycket bättre med en liten extra ansträngning från författarens sida.